در چند سال اخیر مصرف داروهای گیاهی د سراسر جهان طرفداران زیادی پیدا کرده است. با اینکه تصور می شود این گیاهان بی ضرر هستند ولی کاملا اینطور نیست. مصرف بعضی از داروهای گیاهی می تواند با بعضی از داروهای شیمیایی و حتی با سایر داروهای گیاهی تداخل ایجاد کند و باعث بروز عوارض جانبی شود.
تداخل دارویی زنجبیل
در حال حاضر از زنجبیل برای پیشگیری و درمان بسیاری از مشکلات مربوط به سلامت استفاده می شود.مشکلات و بیماری هایی مانند : بیماری حرکت و ماشین گرفتگی ، بیماری صبحگاهی و تهوع و استفراغ مربوط بارداری ، ناراحتی های معده ، نفخ ، اسهال ، سندرم روده تحریک پذیر ، تهوع ناشی از سرطان و درمان با داروهای شیمی درمانی ، تهوع ناشی از ایدز ، باز شدن اشتها ، کاهش علائم آرتریت روماتوئید ، کاهش دردهای پیش از قاعدگی و طول دوره پریود ، درمان عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی ، سرفه ، سردردهای میگرنی ،کمر درد ، افزایش شیر مادر ،افزایش عرق ، درمان وبا ، درمان اسهال خونی ناشی از باکتری ، طاسی ، مالاریا ، بیضه ملتحمه ، نیش مار سمی ، کمک به درمان برخی از سوختگی ها ، درمان جای نیش حشرات و بسیاری از مشکلات دیگر .
ولی استفاده از زنجبیل به عنوان داروی گیاهی برای درمان این بیماری ها می تواند با برخی از داروهایی که در حال مصرف کردن هستید تداخل ایجاد کرده و باعث بروز عوارض جانبی ناخواسته و حتی گاهی خطرناک شود.همچنین در برخی از شرایط مانند زمان بارداری و یا در کسانی که دچار بیماری های قلبی هستند نیز ممکن است مصرف زنجبیل ، مشکلاتی به همراه داشته باشد . مانند :
مصرف زنجبیل در دوران بارداری :
مصرف زنجبیل در دوران بارداری اگر به صورت معمول باشد معمولا خطری ایجاد نمی کند ولی اگر از زنجبیل در دوران بارداری به منظور دارویی استفاده کنید ممکن است با نگرانی هایی همراه باشد .برای مثال در بین زنانی که در 12 هفته اول بارداری برای کاهش تهوع صبحگاهی زنجبیل مصرف می کنند گزارشاتی از سقط جنین وجود دارد( احتمال این خطر در حدود 1 درصد است ).با وجود این اکثر تحقیقات نشان داده است که مصرف زنجبیل برای کاهش تهوع صبحگاهی کاملا بی خطر است .
برخی از گزارشات نیز به احتمال خطر افزایش خونریزی در زمان زایمان و بعد از زایمان اشاره دارند برای همین بسیاری از پزشکان توصیه می کنند در صورتی که به زمان زایمان نزدیک هستید ، از مصرف دارویی زنجبیل خودداری کنید.
مصرف زنجبیل در بیماران قلبی :
برخی از تحقیقات ادعا می کنند که مصرف دارویی زنجبیل در صورتی بیش از حد و طولانی مدت باشد می تواند باعث بدتر شدن بیماری های قلبی شود.
تداخل دارویی زنجبیل با داروهای شیمیایی
تداخل زنجبیل با نیفدیپین
نیفدیپین برای درمان پرفشاری خون، آنژین صدری، نارسایی احتقانی قلب، پدیده رینود و جلوگیری از سردردهای میگرنی استفاده میشود. زنجبیل با نیفدیپین تداخل دارد و می تواند باعث افزایش عوارض جانبی شده و احتمال خونریزی داخلی و سکته مغزی را افزایش دهد. سیاهی رفتن چشم ، تغییر در دوره های قاعدگی ، افزایش خونریزی پریود ، کبود شدن پوست با کوچکترین فشار ، افزایش احتمال خونریزی از لثه نیز می تواند از عوارض تداخل زنجبیل با نیفدیپین باشد .